Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker
30-40

Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg

Rostade rotsaker

Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Chicken nuggets

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Panko (Vete)
½ förp
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja

Gurkdipp

Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt

Plockgrönsaker

Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 605 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotsaker: Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på lite olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
  3. Chicken nuggets: Skär kycklingfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  6. Gurkdipp: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  7. Plockgrönsaker: Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg cocktailtomater i en skål.
  8. Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.