Utan gluten
Laktosfri
Limekyckling i kokosmjölk
med korianderNytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i små buketter. Tärna tomat. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet.
Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, tomatpuré, malen koriander, salt, sambal oelek (efter smak), honung och lite nymald svartpeppar.
Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, broccolibuketter och tärnad tomat. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta resten av limen. Grovhacka blad och stjälkar av koriander.
Strö koriander över grytan och servera med nykokt ris och limeklyftor.
Smaklig måltid!