Limekyckling i kokosmjölk med koriander
Utan gluten
Laktosfri

Limekyckling i kokosmjölk

med koriander
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Flytande honung
    • olja
    • salt
    • sambal oelek
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vitlök
    Broccoli
    1 st
    Tomat
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Lime
    1 st
    Kycklingfilé
    300 g
    Olja
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    ½ msk
    Malen koriander
    ½ tsk
    Salt
    1 krm
    Sambal oelek
    1 krm
    Flytande honung
    1 tsk
    Svartpeppar
    Kokosmjölk
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Jasminris
    135 g
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    720 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    71 g
    Protein:
    50 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Dela broccoli i små buketter. Tärna tomat. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet.
    Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekgryta och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, tomatpuré, malen koriander, salt, sambal oelek (efter smak), honung och lite nymald svartpeppar. 
    Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, broccolibuketter och tärnad tomat. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    Klyfta resten av limen. Grovhacka blad och stjälkar av koriander.
    Strö koriander över grytan och servera med nykokt ris och limeklyftor.
    Smaklig måltid!