Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola
Laktosfri

Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Bananschalottenlök
1 st
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
¾ förp
(Vete)
Mjölk
1 msk
(Mjölk)
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
709 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att steka klart köttbullarna för sig och separera tomatsås, pasta och köttbullar separat!

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kalkonfärs, salt, ströbröd, mjölk, torkad rosmarin, torkad oregano, dijonsenap och rikligt med nymald svartpeppar.
Tärna aubergine, ca 1x1 cm. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min på medelvärme. Krydda med salt och pressa ner vitlök. Stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och lite nymald svartpeppar.
Forma kalkonfärssmeten till ca 8 köttbullar och lägg ner i såsen. Sjud under lock ca 10 min. Vänd köttbullarna några gånger under tiden, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med tomatsås och köttbullar. Servera kalkonköttbullar i tomatsås med ruccola. 
Smaklig måltid!