Laktosfri
Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
¾ förp
Mjölk
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Svartpeppar
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att steka klart köttbullarna för sig och separera tomatsås, pasta och köttbullar separat!
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kalkonfärs, salt, ströbröd, mjölk, torkad rosmarin, torkad oregano, dijonsenap och rikligt med nymald svartpeppar.
Tärna aubergine, ca 1x1 cm. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min på medelvärme. Krydda med salt och pressa ner vitlök. Stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och lite nymald svartpeppar.
Forma kalkonfärssmeten till ca 8 köttbullar och lägg ner i såsen. Sjud under lock ca 10 min. Vänd köttbullarna några gånger under tiden, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med tomatsås och köttbullar. Servera kalkonköttbullar i tomatsås med ruccola.
Smaklig måltid!