Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vegobolognese
Gul lök
1 st
Oregano
10 g
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Soltorkade tomater
½ burk
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomat
1 st
Tillbehör
Linguine (Vete)
200 g
Oregano
10 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 632 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 95 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna!
- Förberedelser: Klyfta gul lök. Plocka oreganoblad. Skär soltorkade tomater i mindre bitar.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Vegobolognese: Hetta upp olivolja (se tips!) i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillsätt oregano, krossade tomater, soltorkade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 10 min, eller till servering. Tärna tomat och tillsätt innan servering.
- Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Servera toppad med oregano.