Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost
15-20
Vegetariskt

Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Vegobolognese

Gul lök
1 st
Oregano
10 g
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Soltorkade tomater
½ burk
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomat
1 st

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Oregano
10 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 632 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna!

  1. Förberedelser: Klyfta gul lök. Plocka oreganoblad. Skär soltorkade tomater i mindre bitar.
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vegobolognese: Hetta upp olivolja (se tips!) i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Tillsätt oregano, krossade tomater, soltorkade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 10 min, eller till servering. Tärna tomat och tillsätt innan servering. 
  5. Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Servera toppad med oregano.