Vegetariskt
Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost
3.73 (101)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Oregano
10 g
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Soltorkade tomater
½ burk
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Tomat
1 st
Linguine
200 g
Oregano
10 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 632 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna!
Klyfta gul lök. Plocka oreganoblad. Skär soltorkade tomater i mindre bitar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja (se tips!) i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt oregano, krossade tomater, soltorkade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 10 min, eller till servering. Tärna tomat och tillsätt innan servering.
Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Servera toppad med oregano.
Smaklig måltid!