Vegetariskt
Tomatsoppa med mumsiga pizzasnurror
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Salt
Svartpeppar
Pizzakit
½ st
Riven mozzarella
100 g
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st
Gurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 616 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Sjud ca 10 min.
Rulla ut pizzadegen och bred på den medföljande pizzasåsen. Strö över riven ost och lite torkad oregano. Rulla ihop degen från kortsidan. Skär i 3 cm tjocka skivor.
Lägg pizzasnurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills de är genomgräddade.
Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Ta soppan från värmen och rör ner vispgrädde. Om du vill, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera tomatsoppan med nygräddade pizzasnurror, ruccola och gurkstavar.
Smaklig måltid!