Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad spetskål
30-40
0,6 kg CO2e

Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad spetskål

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • äggula

Potatispuré

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Kalkonwallenbergare

Ströbröd (Vete)
¾ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
3 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör (Mjölk)
Panko (Vete)
1 förp

Dillslungad spetskål

Bananschalottenlök
1 st
Spetskål
200 g
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Kalkonwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och forma till 2 biffar. Färsen blir ganska lös så forma färsen med blöta händer. Lägg panko på en tallrik. Vänd biffarna i panko. 
  4. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek de panerade biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
  5. Dillslungad spetskål: Finhacka bananschalottenlök och dill. Skär spetskål i grova bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek kålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Dra från värmen och blanda ner dill.
  6. Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad spetskål.