Krispig pankokyckling med vietnamesisk mangosallad, fisksås och sesamdipp

Krispig pankokyckling

med vietnamesisk mangosallad, fisksås och sesamdipp
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Fisksås
2 msk
(Fisk)
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Mango
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Minutfilé
330 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Ägg)
Malen koriander
1 tsk
Salt
½ tsk
Panko
1 dl
(Vete)
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
800 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna under omrörning ca 2 min, tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg över i en liten skål och låt svalna något. Blanda ner japansk soja, sambal oelek, pressad vitlök och matyoghurt.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften i en salladsskål. Skiva chili tunt och lägg i skålen. Tänk på att chili kan variera i styrka, tillsätt efter smak. Rör ner socker, fisksås, pressad vitlök, nymald svartpeppar och neutral olja. Skala mango. Strimla mango och gurka. Blanda ner i salladsskålen.
Dela minutfilé en gång på längden. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Blanda vetemjöl, malen koriander och salt på en tallrik. Häll panko på en tallrik. Vänd kycklingen först i vetemjölsblandningen, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka myntablad och blanda ner i mangosalladen. Servera krispig pankokyckling med vietnamesisk mangosallad, sesamdipp och jasminris.
Smaklig måltid!