Larb tod - Friterade kalkonfrikadeller med limeblad, nem-sås och mangosallad
Laktosfri
Utan gluten

Larb tod - Friterade kalkonfrikadeller med limeblad, nem-sås och mangosallad

Nytt recept
Under 50 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Jasminris
135 g
Röd chili
½ st
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Vitvinsvinäger
¾ msk
Socker
2 tsk
Lime
1 st
Mango
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Polkabeta
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
Salt
1 krm
Limeblad, ca 5 g
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Chili flakes
½ tsk
Ströbröd
1 msk
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
655 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Rosta jasminris (okokt) i en torr stekpanna ca 2 min, tills riset är gyllenbrunt. Lägg i en mortel och mortla sönder till ett grovt pulver. Lägg över i en skål.
 Lägg limeblad i den använda morteln. Mortla sönder till ett pulver, plocka bort de lite hårda limebladsstjälkarna. Skölj ena limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla röd chili och lägg i en liten skål. Blanda ner fisksås, vitvinsvinäger, socker och pressad saft från limen.
 Skala och skär mango i mindre bitar. Finstrimla selleri. Skala och hyvla tunna skivor av polkabetan med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite neutral olja och salt.
 Lägg mortlade limeblad (ca 1 ½ msk) i en rymlig bunke tillsammans med pressad vitlök och kalkonfärs. Blanda ner fisksås, finrivet skal och pressad saft från limen, chili flakes och ströbröd. Blanda ihop till en smet. Vänd ner det rostade riset och blanda ihop. Forma smeten till små bollar, ca 12 st. Stek/fritera bollarna frasiga i en stekpanna med rikligt med neutral olja, ca 3 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera frasiga kalkonfärsbollar med mangosallad, nem-sås och jasminris.
Smaklig måltid!