Kycklingburgare med bacon
jalapeñoyoghurt och rostad sötpotatisNytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- ketchup
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
Jalapeños
½ förp
Matyoghurt
1 ½ dl
Ketchup
¾ msk
Dijonsenap
2 tsk
Salt
¾ krm
Gul lök
1 st
Smör
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Bacon
½ förp
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tänd grillen om du vill grilla.
Skär sötpotatis i stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Fnhacka jalapeños (ca ½ dl) och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, ketchup, dijonsenap och salt.
Strimla gul lök. Stek på medelvärme i en stekpanna med lite smör ca 8 min, tills löken är helt mjuk. Krydda med honung och salt.
Stek eller grilla bacon tills det har fått fin färg, ca 2 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg upp hälften av salladsmixen i en skål. Spara resten till servering.
Värm hamburgerbröden. Lägg lite jalapeñoyoghurt på det undre hamburgerbrödet. Fyll burgarna med resten av salladsmixen, grillad kyckling, bacon, karamelliserad lök och lite extra jalapeños. Servera med sallad, jalapeñoyoghurt och sötpotatisstavar.
Smaklig måltid!