Grillade nötfärsbiffar Provençale med getostcrème och ugnsrostade rotfrukter
35

Grillade nötfärsbiffar Provençale med getostcrème och ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • ströbröd
  • mjölk
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung

Nötfärsbiffar

Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Nötfärs
250 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Torkad salvia
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Ugnsrostade rotfrukter

Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Flytande honung
1 ½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g

Getostcrème

Getost (Mjölk, Laktos)
50 g
Flytande honung
1 ½ tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skala morötter och palsternacka, skär i mindre bitar. Halvera småpotatis.
  3. Nötfärsbiffar: Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, torkad timjan, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och låt vila minst 5 min. Forma till 4 mindre biffar. 
  4. Ugnsrostade rotfrukter: Lägg småpotatis, morot och palsternacka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
  5. Getostcrème: Mosa getost tillsammans med flytande honung i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Nötfärsbiffar: Grilla biffarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  7. Servera nötfärsbiffar Provençale med ugnsrostade rotfrukter och en klick getostcrème. Toppa med babyspenat.