Rostat ris: Rosta jasminris (okokt) i en torr stekpanna ca 2 min, tills riset är gyllenbrunt. Lägg i en mortel och mortla sönder till ett grovt pulver. Lägg över i en skål.
Koka resten av jasminriset enligt anvisning på förpackningen.
Nem-sås: Finstrimla röd chili och lägg i en liten skål. Blanda ner fisksås, vitvinsvinäger, socker och pressad saft från hela limen.
Mangosallad: Skala och skär mango i mindre bitar. Skiva rädisor. Finstrimla bananschalottenlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och salt.
Larb tod: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg fläskfärs i en rymlig bunke. Blanda ner pressad vitlök, fisksås, finrivet skal och pressad saft från limen, chili flakes och ströbröd. Blanda ihop till en smet. Vänd ner det rostade riset och blanda ihop. Forma smeten till små bollar, ca 12 st. Stek/fritera bollarna frasiga i en stekpanna med rikligt med neutral olja, ca 3 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera frasiga fläskfärsbollar med mangosallad, nem-sås och jasminris.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener