Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- kycklingbuljong
- flytande honung
- svartpeppar
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Wokade grönsaker
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 680 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ugnsbakad lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
- Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
- Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda majsstärkelse och vatten, rör ner i pannan. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
- Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.