Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime
30
Utan gluten
Laktosfri

Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • svartpeppar

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm

Wokade grönsaker

Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 680 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ugnsbakad lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
  4. Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
  5. Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda majsstärkelse och vatten, rör ner i pannan. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
  7. Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.