Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Woksås
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Srirachasås
½ förp
Socker
½ msk
Neutral olja
½ msk
Nudelwok
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Vitkål
300 g
Minutfilé
330 g
Neutral olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Babyspenat
30 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 641 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och klipp nudlarna ett par gånger. Finstrimla morot och vitkål. Strimla minutfilé.
- Woksås: Skölj lime i ljummet vatten. Skala ingefära. Finriv ingefäran och det yttersta skalet från limen. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad limesaft, pressad vitlök, japansk soja, fisksås, srirachasås (efter egen smak), socker och neutral olja.
- Nudelwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek ca 3 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner nudlarna och woksåsen. Woka tills allt blir varmt.
- Strimla babyspenat. Servera thailändsk nudelwok toppad med spenat och hackade jordnötter.