Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini
30-40
Laktosfri

Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • ägg
  • vetemjöl

Sötsyrlig zucchini

Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
½ tsk

Pico de gallo

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk

Bönkräm

Svarta bönor (190 g)
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Malen koriander
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk

Crispy chicken

Kycklinginnerfilé
280 g
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 dl
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Koriander
10 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 701 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sötsyrlig zucchini: Skiva zucchini tunt och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, socker och salt. Låt stå till servering. Blanda några gånger under tiden.
  2. Pico de gallo: Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner chili flakes, salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja.
  3. Bönkräm: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, malen koriander, nymald svartpeppar, olivolja och vatten. Mixa till en kräm med stavmixer.
  4. Crispy chicken: Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg panko och vetemjöl på separata tallrikar. Krydda kycklinginnerfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt.
  5. Grovhacka koriander. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröd några sekunder per sida. Fyll varma tortillabröd med bönkräm, crispy chicken, pico de gallo, sötsyrlig zucchini och koriander.