Stekt lax med svamp- och matveterisotto, parmesan och mâchesallad
Laktosfri

Stekt lax med svamp- och matveterisotto, parmesan och mâchesallad

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Matvete
140 g
(Vete)
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Rödlök
1 st
Mâchesallad
65 g
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker och vitvinsvinäger.
 Kvarta champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl kokvatten när du häller av.
 Skär laxfilé i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen på skinnsidan ca 5 min, vänd och stek klart ca 3 min.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt den hackade löken, vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner matvete, kokvatten, vitvinsvinäger, smör och riven parmesanost. Smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
 Blanda ner mâchesallad i skålen med lök.
Servera stekt lax med svamp- och matveterisotto. Toppa med lök- och mâchesallad.
Smaklig måltid!