Laktosfri
Stekt lax med svamp- och matveterisotto, parmesan och mâchesallad
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Matvete
140 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Smör
½ msk
Riven parmesan
50 g
Rödlök
1 st
Mâchesallad
65 g
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker och vitvinsvinäger.
Kvarta champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl kokvatten när du häller av.
Skär laxfilé i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen på skinnsidan ca 5 min, vänd och stek klart ca 3 min.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt den hackade löken, vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner matvete, kokvatten, vitvinsvinäger, smör och riven parmesanost. Smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner mâchesallad i skålen med lök.
Servera stekt lax med svamp- och matveterisotto. Toppa med lök- och mâchesallad.
Smaklig måltid!