Laktosfri
Utan gluten
Nötfärsbiffar med kryddstekt rödbeta och potatismos
3.73 (171)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- flytande honung
- mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olja
Rödbetor
1 förp
Smör
Ras el hanout
½ tsk
Ättiksprit (12%)
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 602 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala, dela och koka mospotatis i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 6 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovriv rödbeta. Hetta upp lite smör i en kastrull. Tillsätt ras el hanout och fräs ca 1 min. Rör ner riven rödbeta, ättiksprit, honung, salt och nymald svartpeppar. Fräs ca 1 min, tills rödbetan blivit varm. Smaka eventuellt av med lite mer ättika och salt.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med salt.
Servera nötfärsbiffar med kryddstekt rödbeta, potatismos och mixsallad.
Smaklig måltid!