Laktosfri
Färsbiffar med dillrostad rotselleri och löksky
4.05 (494)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- smör
- vetemjöl
- socker
Rotselleri
300 g
Potatis
400 g
Dill
20 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap
½ förp
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Gul lök
1 st
Kinesisk soja
1 ½ tsk
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Köttbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 538 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri i tärningar (ca 2x2 cm). Skär potatis i jämnstora bitar med rotsellerin. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Hacka dill. Blanda rotfrukterna med lite olivolja, dill, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt salt, nymald svartpeppar, dijonsenap, ströbröd och vatten. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara stekpannan till lökskyn.
Skala och skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Tillsätt löken och fräs ca 4 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten, kinesisk soja, socker och smulad köttbuljong. Koka ca 4 min.
Servera färsbiffar med dillrostad rotselleri, potatis och löksky.
Smaklig måltid!