Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Moqueca

Torskfilé (Fisk)
300 g
Lime
1 st
Grön chili
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Grön paprika
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 613 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Moqueca: Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen till servering.
  3. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, coconut cream, kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. 
  4. Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Till servering: Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!