Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- socker
- vitvinsvinäger
Färspanna
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
¾ förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pressgurka
Gurka
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 784 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 108 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Pressgurka: Skiva gurka och lägg i en bunke. Blanda med socker och vitvinsvinäger. Låt stå till servering.
- Färspanna: Skiva gul lök och kvarta champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt lök och blandfärs. Fräs ytterligare ca 3 min.
- Blanda ner pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek gnocchin ca 5 min. Skaka om i pannan då och då så att det inte bränner. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja och blanda ner i färspannan. Servera med stekt gnocchi och gurksallad.