Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
30-40
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör

Rostad potatis

Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Dressing

Citron
1 st
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Citrongrillad fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Till servering

Bladpersilja
10 g
Mixsallad
ca 30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 550 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
  2. Rostad potatis: Halvera småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Dressing: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla rödlök. Tärna rött äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
  4. Citrongrillad fläskkarré: Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut. 
  5. Pressa den grillade citronen över det nygrillade köttet. Blanda ner den rostade potatisen i salladsskålen med dressing.
  6. Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkarré.