30-40
0,8 kg CO2e
Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
Rostad potatis
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dressing
Citron
1 st
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Citrongrillad fläskkarré
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Till servering
Bladpersilja
10 g
Mixsallad
ca 30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 550 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
- Rostad potatis: Halvera småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Dressing: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla rödlök. Tärna rött äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
- Citrongrillad fläskkarré: Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
- Pressa den grillade citronen över det nygrillade köttet. Blanda ner den rostade potatisen i salladsskålen med dressing.
- Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkarré.