Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- korn,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- flytande honung
- salt
- grillspett
- sambal oelek
Marinerad kyckling
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm
Minutfilé
330 g
Grillspett
4 st
Dressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
¾ tsk
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
1 krm
Sallad
Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Tillbehör
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
¾ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 689 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan av grillen utan glöd, under lock.
- Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Marinerad kyckling: Blanda kinesisk soja, pressad vitlök, olivolja, honung och salt i en bunke. Skär minutfilé i mindre bitar och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min. Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett.
- Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Blanda matyoghurt, sambal oelek, honung, pressad vitlök, malen ingefära och salt i en rymlig bunke.
- Sallad: Skala och hyvla tunna skivor (med mandolin eller osthyvel) av polkabeta. Skär romansallad i grova bitar och finstrimla rödlök. Lägg ner allt i skålen med dressing, men vänta med att blanda ihop sallad och dressing tills precis innan servering.
- Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips) på grillen eller lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Grovhacka cashewnötter. Blanda ihop salladen och toppa med cashewnötter. Servera med nygrillade kycklingspett och surdegsbaguette.