Grillad kyckling med polkabetssallad och cashewnötter

Grill

Grillad kyckling med polkabetssallad och cashewnötter

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • grillspett
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm
Minutfilé
330 g
Grillspett
4 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
¾ tsk
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
1 krm
Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Surdegsbaguette
¾ st
(Korn, Vete)
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
689 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan av grillen utan glöd, under lock.

Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda kinesisk soja, pressad vitlök, olivolja, honung och salt i en bunke. Skär minutfilé i mindre bitar och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min. Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, sambal oelek, honung, pressad vitlök, malen ingefära och salt i en rymlig bunke. 
Skala och hyvla tunna skivor (med mandolin eller osthyvel) av polkabeta. Skär romansallad i grova bitar och finstrimla rödlök. Lägg ner allt i skålen med dressing, men vänta med att blanda ihop sallad och dressing tills precis innan servering.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips) på grillen eller lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
Grovhacka cashewnötter. Blanda ihop salladen och toppa med cashewnötter. Servera med nygrillade kycklingspett och surdegsbaguette.
Smaklig måltid!