Kalops på kalkon med sötsyrliga rödbetor och potatis
Laktosfri

Kalops på kalkon

med sötsyrliga rödbetor och potatis
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Smör
½ msk
(Mjölk)
Hel kryddpeppar
10 st
Lagerblad
2 st
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vatten
3 dl
Rödvinsvinäger
½ tsk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Köttbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
½ förp
Smör
½ msk
(Mjölk)
Socker
½ msk
Salt
2 krm
Ättiksprit (12%)
½ msk
Svartpeppar
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
580 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär gul lök i stora bitar. Skala och skär morot i tjocka slantar. Skär kalkonlårstek i grytbitar (ca 2 cm). Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn köttet ca 2 min. Tillsätt smör, lök, morot, hel kryddpeppar och lagerblad. Fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra vetemjöl över köttet och rör om. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka ca 25 min under lock. Smaka eventuellt av med mer salt.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta rödbetor. Smält smör i en kastrull och tillsätt rödbetorna. Blanda ner socker, salt, ättiksprit och nymald svartpeppar. Värm tills rödbetorna är ljumna och sockret har smält. Dra från värmen och låt stå till servering.
Servera kalops på kalkon med sötsyrliga rödbetor och kokt potatis.
Smaklig måltid!