Cajunkyckling med kreolsk tomatsås och majskolv
35-45
Utan gluten

Cajunkyckling med kreolsk tomatsås och majskolv

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • smör

Rostad potatis

Potatis
400 g
Paprikapulver
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Cajunkyckling

Kycklingfilé
300 g
Paprikapulver
2 tsk
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Salt
Olivolja

Kreolsk tomatsås

Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Selleristicks (Selleri)
100 g
Krossade tomater
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Salt

Majskolvar

Majskolvar
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 615 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Tärna gul lök, grön paprika och selleristicks i cm-stora bitar. Finhacka vitlök. 
  3. Rostad potatis: Skär potatis i skivor (ca 1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt, paprikapulver och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
  4. Cajunkyckling: Blanda paprikapulver, torkad salvia, torkad oregano, chili flakes och nymald svartpeppar i en liten skål. Krydda kycklingfilé först med lite salt och sen rikligt med kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida.
  5. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Lägg majskolvarna bredvid kycklingen och tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Kreolsk tomatsås: Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök, vitlök, paprika och selleri ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, smulad kycklingbuljong, chili flakes och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Gnid in majskolvarna med smör och krydda med lite salt. Servera cajunkyckling med kreolsk tomatsås, rostad potatis och smörad majskolv.