Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- smör
Rostad potatis
Potatis
400 g
Paprikapulver
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Cajunkyckling
Kycklingfilé
300 g
Paprikapulver
2 tsk
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Kreolsk tomatsås
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Selleristicks (Selleri)
100 g
Krossade tomater
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Salt
Majskolvar
Majskolvar
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 615 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Tärna gul lök, grön paprika och selleristicks i cm-stora bitar. Finhacka vitlök.
- Rostad potatis: Skär potatis i skivor (ca 1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt, paprikapulver och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
- Cajunkyckling: Blanda paprikapulver, torkad salvia, torkad oregano, chili flakes och nymald svartpeppar i en liten skål. Krydda kycklingfilé först med lite salt och sen rikligt med kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida.
- Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Lägg majskolvarna bredvid kycklingen och tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Kreolsk tomatsås: Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök, vitlök, paprika och selleri ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, smulad kycklingbuljong, chili flakes och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Gnid in majskolvarna med smör och krydda med lite salt. Servera cajunkyckling med kreolsk tomatsås, rostad potatis och smörad majskolv.