Krämig linguine med saffran, salsiccia och fänkål

Krämig linguine med saffran

salsiccia och fänkål
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Linguine
180 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Salsicciakorv
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Saffran
1 förp
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Crème fraiche
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Babyspenat
30 g
Chili flakes
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
713 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Finstrimla fänkål. Skär salsicciakorv i mindre bitar.
 Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Fräs salsiccia, lök, vitlök och fänkål ca 5 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och saffran. Låt sjuda ca 2 min. Tillsätt mjölk, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Låt allt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med salsicciasås och babyspenat. Lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med lite chili flakes och servera.
Smaklig måltid!