Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka

Panerad torsk med äggsås, krasse och sötsyrlig gurka

4.01 (370)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • svartpeppar
  • olja
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Socker
2 tsk
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
1 förp
(Vete)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 699 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis i lättsaltat vatten.
Hyvla gurka i långa remsor med en osthyvel (eller mandolin). Strimla rödlök så tunt som möjligt. Blanda ihop socker, salt och vitvinsvinäger i en bunke. Blanda ner gurka och rödlök i bunken. Låt stå till servering.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och koka 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen.
Smält lite smör i en kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten och vispgrädde, lite i taget. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda ca 5 min. Grovhacka de kokta äggen. Blanda ner hackat ägg i såsen och dra kastrullen från värmen. 
 Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, uppvispat ägg och panko på tre separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan ägg och sist panko. Stek panerad torsk i en stekpanna med lite neutral olja ca 3 min per sida.
Servera nystekt torsk med äggsås, sötsyrlig gurka och potatis. Toppa med nyklippt krasse.
Smaklig måltid!