Mexikansk nötfärsbiff med kryddris, chilistekt broccoli och limeyoghurt
Utan gluten

Mexikansk nötfärsbiff med kryddris, chilistekt broccoli och limeyoghurt

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Basmatiris
135 g
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Linas tre kryddor
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Nötfärs
250 g
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk
4 msk
(Mjölk)
Olivolja
Broccoli
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
689 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tvätta limen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
Skölj basmatiris ordentligt i kallt vatten. Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner Linas tre kryddor, tomatpuré, riset, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och rör om. Sjud under lock på låg värme ca 10 min. Dra från värmen och låt dra ca 5 min. Fluffa riset med en gaffel. Smaka av med lite salt.
Lägg nötfärs i en bunke. Tillsätt Linas tre kryddor, salt, lite nymald svartpeppar, pressad vitlök, ströbröd och mjölk. Blanda väl och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär broccoli i mindre bitar och skiva stammen tunt. Skiva rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccoli och lök ca 2 min. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och chili flakes. Pressa över saften från den använda limen. Grovhacka koriander och blanda ner i broccolin.
Servera mexikanska nötfärsbiffar med kryddris, limeyoghurt och chilistekt broccoli.
Smaklig måltid!