Mexican black bean soup med chorizo, krispig tortilla, koriander och fetaost
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Chorizo
200 g
Olivolja
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Salt
1 krm
Socker
½ tsk
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kinesisk soja
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Tortillabröd
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Fetaost
40 g
Koriander
20 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd och grön paprika. Tärna chorizo.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs chorizo ca 2 min. Tillsätt alla grönsaker och fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med Linas tre kryddor, salt och socker. Blanda ner tomatpuré, sambal oelek, kinesisk soja, balsamvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 12 min.
Skär tunna remsor av tortillabröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja. Tillaga i övre delen av ugnen ca 4 min, tills de är krispiga.
Häll av och skölj svarta bönor. Blanda ner i grytan och smaka av med salt.
Smula fetaost och grovhacka koriander. Lägg upp black bean soup i tallrikar. Toppa med smulad fetaost, krispig tortilla och koriander. Servera med resten av tortillabröden.
Smaklig måltid!