Laktosfri
Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré med risotto, ruccola och parmesan
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Rädisor
1 förp
Ruccola
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Om ni vill grilla, tänd grillen. Om ni inte grillar, värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda skal och pressad saft från citronen, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i två skivor. Blanda ner i marinaden och låt marinera minst 10 min.
Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
Finstrimla salladslök och finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta och fräs vitlök och hälften av salladslöken (den vita delen) tillsammans med risottoris. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Grilla den marinerade fläskkarrén ca 2 min per sida, tillaga klart på indirekt värme (se tips). Om ni inte grillar, stek köttet i en stekpanna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Halvera rädisor. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner resten av salladslöken och riven parmesan i risotton. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Servera citrongrillad fläskkarré med risotto och ruccolasallad.
Smaklig måltid!