Kolja meunière med balsamicorostade rödbetor, gnocchi och brynt kaprissmör
Laktosfri

Kolja meunière

med balsamicorostade rödbetor och gnocchi och brynt kaprissmör
4.32 (291)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Olivolja
1 msk
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Salt
Balsamvinäger
1 msk
Svartpeppar
Kapris
½ burk
Smör
25 g
(Mjölk)
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
(Vete)
Smör
(Mjölk)
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
643 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Ställ åt sidan.
Skär rödbetor i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och balsamvinäger. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Häll av kapris. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Tillsätt kaprisen och dra kastrullen från värmen.
Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fiskbitarna i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek den panerade koljan ca 2 min per sida.
Häll av potatisgnocchin. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek gnocchin ca 5 min. Blanda ner babyspenat och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kolja meunière med gnocchi, balsamicorostade rödbetor, brynt kaprissmör och resten av kaprisen.
Smaklig måltid!