Grönsakslasagne al forno
30-40
Vegetariskt

Grönsakslasagne al forno

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger

Rostad tomatsås

Aubergine
½ st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse

Béchamelsås

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
3 dl
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Salt

Lasagne

Lasagneplattor (Ägg, Vete)
150 g

Sallad

Cocktailtomater
125 g
Mixsallad
30 g
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
  • Energi 734 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad tomatsås: Tärna aubergine. Klyfta rödlök tunt. Lägg allt i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) och blanda med pressad vitlök, torkad oregano, torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner krossade tomater och grönsaksbuljong. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
  4. Béchamelsås: Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, och koka upp under vispning. Sjud ca 4 min, tills såsen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och rör ner mozzarella. Smaka av med lite salt.
  5. Lasagne: Ta ut ugnsformen med rostad tomatsås. Häll över hälften av tomatsåsen i en bunke. Varva lasagneplattor, bechamelsås och tomatsås i formen, avsluta med béchamelsås. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills lasagnen är klar.
  6. Sallad: Halvera cocktailtomater och lägg i en salladsskål. Blanda med mixsallad och lite balsamvinäger. 
  7. Servera lasagne al forno vegetariane med sallad.