30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- vatten
- socker
Masalasås
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 ½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Salt
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Koftabollar
Morot
1 st
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja
Till servering
Basmatiris
135 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 698 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Masalasås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
- Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, garam masala och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
- Rör ner konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och socker. Koka upp och sjud under lock tills steg 6.
- Koftabollar: Skala och finriv morot. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
- Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.