Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vitlök
    • salt
    • vatten
    • socker

    Masalasås

    Bananschalottenlök
    1 st
    Neutral olja
    1 tsk
    Vitlök
    1 ½ klyfta
    Curry
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Garam masala
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Kons. körsbärstomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1 dl
    Socker
    1 tsk

    Koftabollar

    Morot
    1 st
    Vegetarisk färs
    1 förp
    Vitlök
    ½ klyfta
    Curry
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Neutral olja

    Till servering

    Basmatiris
    135 g
    Babyspenat
    30 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 698 kcal
    • Fett 31 g
    • Kolhydrater 79 g
    • Protein 25 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Masalasås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
    3. Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, garam masala och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
    4. Rör ner konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och socker. Koka upp och sjud under lock tills steg 6.
    5. Koftabollar: Skala och finriv morot. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
    6. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
    7. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.