Huevos rancheros med fetaost, koriander och krispig tortilla
30-40
Vegetariskt

Huevos rancheros med fetaost, koriander och krispig tortilla

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Huevos rancheros

Gul lök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Ägg (Ägg)
2 st

Krispig tortilla

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Neutral olja

Till servering

Koriander
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 623 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du inte har ett lock, täck med aluminiumfolie!

  1. Huevos rancheros: Klyfta gul lök tunt. Halvera cocktailtomater. Häll av och skölj svarta bönor.
  2. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och cocktailtomater ca 4 min. Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Låt puttra ca 5 min. 
  3. Gör två gropar i tomatsåsen och knäck ner ett ägg i varje grop. Låt sjuda under lock (se tips!) ca 6 min, tills äggen stelnat. 
  4. Krispig tortilla: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek tortillabröd hastigt på hög värme, tills de fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  5. Grovhacka koriander. Strö koriander och smulad fetaost över huevos rancheros. Servera med krispiga tortillabröd och en klick matyoghurt.