35-45
Vegetariskt
Honungsrostade gulbetor med chèvre, krämig risoni och ärtskottssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Honungsrostade gulbetor
Gulbetor
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Krämig risoni
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
150 g
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ärtskottssallad
Citron
½ st
Rädisor
½ förp
Ärtskott
½ förp
Olivolja
½ tsk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Honungsrostade gulbetor: Skrubba och kvarta gulbetor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då. Spara ca ½ dl buljong när du häller av risonin.
- Häll av risonin och rör ner färskost. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Ärtskottssallad: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, ärtskott, citronskal, lite pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja och lite salt.
- Bryt chèvre i mindre bitar. Blanda med rostade gulbetor och pressad saft från resten av citronen.
- Servera krämig risoni med honungsrostade gulbetor och ärtskottssallad.