Kalorismart
Vegetariskt
Bulgurpilaff med blomkål, getost och hasselnötsdukkah
3.8 (99)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Blomkål
½ st
Citron
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Bulgur
125 g
Saffran
1 förp
Vatten
3 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Hasselnötter
20 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Getost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 480 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i buketter. Skölj citron och finriv skalet. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen fått fin färg.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bulgur och saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken, med lite tryck, så att kärnorna lossnar. Halvera sedan granatäpplet och pilla ur kärnorna.
Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar.
Lägg upp bulgurpilaffen på ett serveringsfat. Servera toppad med rostad blomkål, getost, hasselnötsdukkah, granatäppelkärnor och persilja.
Smaklig måltid!