Japansk ramensoppa med sesamstekt broccoli och löskokt ägg
Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt

Japansk ramensoppa

med sesamstekt broccoli och löskokt ägg
3.99 (89)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Ägg
2 st
(Ägg)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Champinjoner
200 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Olja
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
463 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 6.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela. 
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock tills servering.
 Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla salladslök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt japansk soja och sesamfrön. Fräs ytterligare ca 1 min. 
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
Fördela nudlar och sesamstekt broccoli i två skålar. Häll på den varma ramenbuljongen. Toppa med ägg och koriander! 
Smaklig måltid!