Linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola
Löpefri

Linguine al limone

med gratinerad fänkål och ruccola
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Citron
1 st
Fänkål
1 st
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Vatten
5 dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Linguine
180 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
788 kcal
Fett:
43 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta citronen i ljummet vatten, finriv skalet och spara till steg 5. Ansa fänkål och skär i klyftor. Finriv all getost, lägg undan hälften till servering.
Koka upp vatten och saft från halva citronen (ca 1 msk) i en kastrull. Koka fänkål ca 5 min. Häll av och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Strö över riven getost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 6.
 Finhacka bananschalottenlök. Smält smör i en rymlig stekpanna och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner visipgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt citronskal och sjud under omrörning ca 3 min, tills såsen börjar tjockna. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner linguine och det sparade pastavattnet i såsen och koka ihop ½ min. Ta från värmen och rör ner riven getost och saft från resten av citronen.
Servera linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola.
Smaklig måltid!