Löpefri
Linguine al limone
med gratinerad fänkål och ruccolaNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Citron
1 st
Fänkål
1 st
Getost
40 g
Vatten
5 dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Getost
40 g
Linguine
180 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 788 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta citronen i ljummet vatten, finriv skalet och spara till steg 5. Ansa fänkål och skär i klyftor. Finriv all getost, lägg undan hälften till servering.
Koka upp vatten och saft från halva citronen (ca 1 msk) i en kastrull. Koka fänkål ca 5 min. Häll av och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Strö över riven getost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 6.
Finhacka bananschalottenlök. Smält smör i en rymlig stekpanna och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner visipgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt citronskal och sjud under omrörning ca 3 min, tills såsen börjar tjockna. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner linguine och det sparade pastavattnet i såsen och koka ihop ½ min. Ta från värmen och rör ner riven getost och saft från resten av citronen.
Servera linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola.
Smaklig måltid!