Små kryddiga köttbullar i pitabröd med mynta, spetskål och krämig bönsalsa

Små kryddiga köttbullar i pitabröd med mynta, spetskål och krämig bönsalsa

Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
½ st
Mynta
10 g
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Bananschalottenlök
½ st
Mynta
10 g
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Passerade tomater
½ förp
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chili flakes
½ krm
Pitabröd
2 st
(Vete)
Spetskål
½ st
Salt
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
650 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka 1 bananschalottenlök och finstrimla all mynta. Finstrimla spetskål och lägg i en skål.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en skål och blanda ner hälften av den hackade löken och hälften av den strimlade myntan. Tillsätt salt, nymald svartpeppar, chili flakes och matyoghurt.
 Lägg blandfärs i en bunke och blanda ner resten av löken och myntan, pressad vitlök, salt, spiskummin, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 16 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna med höga kanter (eller stekgryta) och bryn köttbullarna runt om ca 2 min.
 För köttbullarna åt sidan och tillsätt passerade tomater, spiskummin, salt, nymald svartpeppar och chili flakes till stekpannan. Blanda ihop med köttbullarna och låt koka ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och såsen kokat ihop lite.
Fukta pitabröden med lite vatten och värm på galler i ugnen ca 3 min.
Blanda den strimlade spetskålen med lite salt och vitvinsvinäger.
Servera varma pitabröd fyllda med krispig spetskål, krämig bönsalsa och kryddiga köttbullar i tomatsås.
Smaklig måltid!