Potatispizza med tångkaviar, dill och fänkålssallad
Löpefri

Potatispizza med tångkaviar, dill och fänkålssallad

3.56 (81)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatis
225 g
Pizzabotten
4 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Fänkål
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tångcaviar
1 burk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
677 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva potatis mycket tunt, gärna med mandolin. Lägg ut pizzabottnarna en plåt med bakplåtspapper. 
Bred på matyoghurt. Fördela potatisen på pizzabottnarna. Strö över salt och lite nymald svartpeppar. Toppa med riven mozzarella. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått fin färg.
Strimla fänkål tunt, gärna med mandolin. Finhacka dill (spara några vippor till topping). Lägg allt i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bananschalottenlök. Klicka ut tångkaviar och matyoghurt över pizzorna. Strö över hackad lök och dill. Servera med fänkålssallad! 
Smaklig måltid!