Kikärtsbiffar med bombaypotatis och nektarinsalsa
Utan gluten

Kikärtsbiffar med bombaypotatis och nektarinsalsa

4.06 (175)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Potatis
450 g
Vatten
5 dl
Curry
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ msk
Salt
Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Kikärtor
1 förp
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
2 msk
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
577 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär potatis i stora tärningar. Koka upp vatten, curry och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg ner potatisen och koka ca 8 min.
Häll av och lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg.
Tärna nektarin smått. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, majsstärkelse, garam masala, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en smet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut kikärtssmeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Toppa bombaypotatis med koriander. Servera kikärtsbiffar med bombaypotatis, nektarinsalsa och matyoghurt.
Smaklig måltid!