Utan gluten
Kikärtsbiffar med bombaypotatis och nektarinsalsa
4.06 (175)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Potatis
450 g
Vatten
5 dl
Curry
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ msk
Salt
Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Kikärtor
1 förp
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
2 msk
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 577 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär potatis i stora tärningar. Koka upp vatten, curry och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg ner potatisen och koka ca 8 min.
Häll av och lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg.
Tärna nektarin smått. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, majsstärkelse, garam masala, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en smet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut kikärtssmeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Toppa bombaypotatis med koriander. Servera kikärtsbiffar med bombaypotatis, nektarinsalsa och matyoghurt.
Smaklig måltid!