Kalkonyakiniku med päron, ingefära, rödkålssallad och rostade sesamfrön
Utan gluten
Laktosfri

Kalkonyakiniku med päron

ingefära, rödkålssallad och rostade sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Majsstärkelse
½ tsk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
250 g
Päron
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
Salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Päron
½ st
Tunnskivad kalkon
300 g
Olja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
12 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop japansk soja, vatten, socker, sesamolja och majsstärkelse i en skål.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finstrimla rödkål och päron. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja, salt och hälften av de rostade sesamfröna (resten används vid servering).
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och skär päron i små tärningar. Strimla tunnskivad kalkon. 
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kalkonen på högsta värme tills den fått fin stekyta, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt vitlök, ingefära och päron. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt yakinikusåsen. Låt koka ihop ca ½ min. 
Toppa kalkonyakinikun med resten av de rostade sesamfröna. Servera med jasminris och rödkålssallad.
Smaklig måltid!