Utan gluten
Laktosfri
Kalkonyakiniku med päron
ingefära, rödkålssallad och rostade sesamfrönNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Japansk sojasås
2 msk
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Sesamolja
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk
Sesamfrön
1 förp
Rödkål
250 g
Päron
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
Salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Päron
½ st
Tunnskivad kalkon
300 g
Olja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop japansk soja, vatten, socker, sesamolja och majsstärkelse i en skål.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finstrimla rödkål och päron. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja, salt och hälften av de rostade sesamfröna (resten används vid servering).
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och skär päron i små tärningar. Strimla tunnskivad kalkon.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kalkonen på högsta värme tills den fått fin stekyta, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt vitlök, ingefära och päron. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt yakinikusåsen. Låt koka ihop ca ½ min.
Toppa kalkonyakinikun med resten av de rostade sesamfröna. Servera med jasminris och rödkålssallad.
Smaklig måltid!