Kalorismart
Utan gluten
Torsk med gräddkokt purjolök
och dillgremolata4.06 (1288)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
 - Mjölk·
 - Fisk
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
 - salt
 - smör
 - svartpeppar
 - vatten
 
Purjolök
½ st
Vispgrädde
½ dl
Smör
1 msk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Salt
Citron
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 512 kcal
 - Fett:
 - 23 g
 - Kolhydrater:
 - 42 g
 - Protein:
 - 34 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Dela purjolök på längden. Skär i ca 1 cm breda skivor på snedden. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs purjolöken ca 2 min, utan att den får färg. Tillsätt vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 3 min. Smaka av med salt.
 Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Pressa saften från halva den använda citronen (ca 1 msk) i en skål. Blanda ner olivolja, citronskal, pressad vitlök, lite salt, nymald svartpeppar och dill i skålen.
Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Tärna gurkan smått. Blanda med dillgremolatan.
 Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Klyfta resten av citronen. Servera nystekt torskfilé med gurka och dillgremolata, gräddkokt purjolök, kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!
