Pasta i tomatsås med oliver och marinerad mozzarella
25-35
Vegetariskt

Pasta i tomatsås med oliver och marinerad mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Marinerad mozzarella

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Oregano
5 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tomatsås

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Kalamonoliver
½ förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Oregano
5 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 753 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Marinerad mozzarella: Tärna mozzarella. Grovhacka oregano. Skiva vitlök tunt. Lägg allt i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till servering. 
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 5.
  3. Tomatsås: Finhacka gul lök och tomat. Häll av kapris och oliver. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. 
  4. Tillsätt den hackade tomaten, konserverade körsbärstomater, kapris, oliver, torkad timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 10 min.
  5. Grovhacka oregano. Blanda den nykokta pastan med tomatsås och det sparade pastavattnet. Toppa med marinerad mozzarella och färsk oregano!