Utan gluten
Vegetariskt
Bakade rödbetor med rotselleripuré
och brynt smör3.86 (115)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Kokt rödbeta
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fetaost
100 g
Rotselleri
300 g
Mospotatis
450 g
Smör
½ msk
Mjölk
1 dl
Salt
½ tsk
Apelsin
1 st
Gröna linser
1 förp
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 651 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mixa till en slät puré. Smaka av med salt.
Tärna rödbetor i 2 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och smula fetaost över rödbetorna. Baka ytterligare ca 10 min högt upp i ugnen.
Skala och skiva apelsin. Häll av och skölj gröna linser. Grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
Fördela rotselleripuré i två skålar. Toppa med bakade betor och apelsinsallad. Ringla över brynt smör.
Smaklig måltid!