35-45
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto med soltorkad tomat och timjanstekt portabello
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Risotto
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
1 tsk
Risottoris
150 g
Quattrocento (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar
Timjanstekt portabello
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Timjan
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 522 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!
- Risottobuljong: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong i en kastrull.
- Risotto: Finhacka gul lök. Häll av soltorkade tomater (se tips!). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och soltorkade tomater ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
- Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
- Timjanstekt portabello: Skiva portabello och vitlök. Plocka timjanblad. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, timjan, salt och lite nymald svartpeppar och stek ca 4 min, tills svampen är mjuk.
- Finriv quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner osten (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera risotto toppad med timjanstekt portabello, resten av osten och några kvistar timjan.