Risotto med soltorkad tomat och timjanstekt portabello
35-45
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Risotto med soltorkad tomat och timjanstekt portabello

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Risotto

Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
1 tsk
Risottoris
150 g
Quattrocento (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar

Timjanstekt portabello

Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Timjan
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 522 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!

  1. Risottobuljong: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong i en kastrull.
  2. Risotto: Finhacka gul lök. Häll av soltorkade tomater (se tips!). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och soltorkade tomater ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
  3. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
  4. Timjanstekt portabello: Skiva portabello och vitlök. Plocka timjanblad. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, timjan, salt och lite nymald svartpeppar och stek ca 4 min, tills svampen är mjuk. 
  5. Finriv quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner osten (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera risotto toppad med timjanstekt portabello, resten av osten och några kvistar timjan.