Tikka masala med pannoumi och babyspenat
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Tikka masala med pannoumi och babyspenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker

Tikka masala

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Babyspenat
30 g

Till servering

Basmatiris
135 g
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 756 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tikka masala: Finhacka gul lök och vitlök. Skala och finriv halva biten ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs allt ca 2 min. Tillsätt tikka masala och curry, fräs ytterligare ca 2 min.
  3. Rör ner konserverade körsbärstomater, vispgrädde, socker och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Krossa tomaterna lätt med en gaffel.
  4. Tärna pannoumi. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek osten ca 2 min, tills den har fått fin färg.
  5. Tärna tomat. Vänd ner babyspenat i grytan. Toppa tikka masala med pannoumi och tomat. Servera med basmatiris.