Tikka masala med pannoumi och babyspenat
Utan gluten
Vegetariskt

Tikka masala med pannoumi

och babyspenat
4.08 (285)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Olja
Garam masala
½-1 förp
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Basmatiris
135 g
Tomat
2 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka gul lök och vitlök. Skala och finriv halva biten ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs allt ca 2 min. Tillsätt garam masala och curry, fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, vispgrädde, vatten, socker och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Krossa tomaterna lätt med en gaffel.
Tärna pannoumi. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek osten ca 2 min, tills den har fått fin färg.
Tärna tomat. Vänd ner babyspenat i grytan. Toppa tikka masala med pannoumi och tomat. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!