Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
Tikka masala
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Babyspenat
30 g
Till servering
Basmatiris
135 g
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 756 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Tikka masala: Finhacka gul lök och vitlök. Skala och finriv halva biten ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs allt ca 2 min. Tillsätt tikka masala och curry, fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner konserverade körsbärstomater, vispgrädde, socker och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Krossa tomaterna lätt med en gaffel.
- Tärna pannoumi. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek osten ca 2 min, tills den har fått fin färg.
- Tärna tomat. Vänd ner babyspenat i grytan. Toppa tikka masala med pannoumi och tomat. Servera med basmatiris.