Bakad fetaostpasta med körsbärstomater och ruccola
Vegetariskt

Bakad fetaostpasta med körsbärstomater och ruccola

3.66 (115)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Torkad oregano
1 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 msk
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
704 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva vitlök. Lägg i en ugnsform (ca 15x20 cm) och blanda med konserverade körsbärstomater, cocktailtomater, torkad oregano, salt, chili flakes och rikligt med nymald svartpeppar.
Lägg fetaost ovanpå tomaterna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så att fetaosten får fin färg.
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Mosa den bakade fetaosten och blanda med tomater och pasta. Servera med ruccola.
Smaklig måltid!