Fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Fransk potatissallad

Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g

Dressing

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Grillat

Citron
1 st
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 484 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen.
  2. Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
  3. Dressing: Blanda dijonsenap, olivolja, vatten, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  4. Fransk potatissallad: Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. 
  5. Grillat: Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg. Eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
  6. Servera fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron.