Grön sommarpasta med fänkål, getost och ärtskott
Löpefri
Laktosfri

Grön sommarpasta med fänkål, getost och ärtskott

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Ärtskott
½ förp
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Farfalle
200 g
(Vete)
Babyspenat
15 g
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Ärtskott
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
623 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka farfallepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 4.
Grovhacka ärtskott. Grovriv getost. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, babyspenat, olivolja, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skär fänkål i cm-tjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkål och pressad vitlök ca 3 min, tills den mjuknat och fått färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Vänd ner kokt pasta, ärtskottspesto, babyspenat och det sparade pastavattnet i stekpannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hyvla getost över pastan. Toppa med ärtskott och servera!
Smaklig måltid!