Päronsallad med valnötter och gratinerad chèvre
Löpefri

Päronsallad med valnötter och gratinerad chèvre

4.16 (113)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • vatten
Fänkålsfrö
1 tsk
Salt
1 krm
Gulbetor
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Päron
1 st
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Mixsallad
30 g
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
675 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det är enklare att dela chèvre med en vass kniv som spolats under hett vatten!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Mortla fänkålsfrön med salt i en mortel (har du ingen mortel kan du hoppa över detta). Skala och klyfta gulbetor. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på fånkålsfröna. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (betorna rostas klart i steg 6).
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå minst 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Tärna päron i cm-stora bitar. Grovhacka valnötter. Lägg allt i en salladsskål och blanda med mixsallad och couscous. 
Värm olivolja i en kastrull. Ta från värmen och rör ner honung, balsamvinäger och salt.
Dela chèvre i två bitar (se tips!). Lägg på plåten med rostade betor och gratinera högt upp i ugnen ytterligare ca 8 min, tills osten fått fin färg. Använd gärna grilleffekt så att chèvren inte flyter ut.
Toppa päronsallad med fänkålsrostade betor och gratinerad chèvre. Servera med ljummen honungsvinägrett.
Smaklig måltid!